English Hungarian
Home Upload sighting Rare species Gallery Blog Lists Map
Advanced search ›

lumma (Uria aalge)(ID:2774)
-

Archive

Number of individuals: 1
Age: Adult
Sex: Male
Observation date: 1880.

Source of information: Chernel, S. (1890): Die Vogel-Sammlung im Schlosse Lockenhaus in Ungarn. Ornithologisches Jahrbuch 1(3): 57–60.
Uploader: Dr. Hadarics Tibor
Observer(s): Berg Gusztáv
Finder: Berg Gusztáv
Photographer: 

Location: Csorna közelében
Town: Csorna
County: Győr-Moson-Sopron (H)
GPS Coordinates: (47.601529, 17.249978000000056)

Note: A madarat br. Berg Gusztáv lőtte Csorna közelében, a pontos dátum ismeretlen, még az év sem ismert, egy biztos 1864 és 1890 között volt valamikor (Berg Gusztáv 1864-ben került Kapuvárra, Chernel pedig 1890-ben ír a madárról, pontosabban annak a preparátumáról). A preparátum a lékai várban volt elhelyezve a Huszthy-gyűjteményben, annak a leltárkönyvében is szerepel, sajnos ott is dátum nélkül, csak a hely és az elejtő van feltüntetve.

 

Map

A rarebirds.hu adatbázisába feltöltött információk alapvetően a megfigyelők tulajdonát képezik, de az itt szereplő adatok a "Kárpát-medence madárvilága" előkészületben lévő könyv anyagául is szolgálnak. A rarebirds.hu fenntartja a jogot, hogy bármely a honlapra feltöltött adat ebben a könyvben felhasználásra kerüljön, illetve más madártani publikációk számára is feldolgozott formában elérhető legyen. Természetesen az egyes feltöltött adatok bármilyen használata esetében a forrást pontosan fel kell tüntetni. A honlapon már publikált adatok is megjelennek, ha azt nem is maga a megfigyelő töltötte fel.