English Hungarian
Home Upload sighting Rare species Gallery Blog Lists Map
Advanced search ›
   Next >

Snowy Owl(ID:5820)
Bubo scandiacus

Recent

Number of individuals: 1
Age: Immature
Sex: Female
Observation date: February 14, 2015

Source of information: saját megfigyelés
Uploader: Oláh János
Observer(s): Baráth Tamás; Sebe Kriszta, Laczik Dénes (Dini), László Csaba, Fenyősi László, Mátics Róbert és sokan mások
Finder: Baráth Tamás
Photographer: Oláh János

Location: Park utca 30
Town: Bóly
County: Baranya (H)
GPS Coordinates: (45.96752985652919, 18.507931607209798)

Note: A madár szerintünk egy 2y (2014-ben kelt) tojó példány. A korábbi megfigyelésekről szóló hírek egyelőre anekdota állapotban vannak. Mint ahogy a gyűrű is, a madáron semmilyen gyűrű nem volt. Reggel 0900 körül a Tompa Mihály utcában látta meg a madarat Baráth Tamás, aki értesítette a madarászokat. Innen a bagoly elrepült és újratalálták a a Park utca 30 alatt, ahol este 1725-ig ült, majd elrepült.

Map

A rarebirds.hu adatbázisába feltöltött információk alapvetően a megfigyelők tulajdonát képezik, de az itt szereplő adatok a "Kárpát-medence madárvilága" előkészületben lévő könyv anyagául is szolgálnak. A rarebirds.hu fenntartja a jogot, hogy bármely a honlapra feltöltött adat ebben a könyvben felhasználásra kerüljön, illetve más madártani publikációk számára is feldolgozott formában elérhető legyen. Természetesen az egyes feltöltött adatok bármilyen használata esetében a forrást pontosan fel kell tüntetni. A honlapon már publikált adatok is megjelennek, ha azt nem is maga a megfigyelő töltötte fel.